Čočková polévka s uzeným masem
Suroviny:
4 brambory
kousek petržele
6 PL čočky
kousek celeru
pepř
uzená žebra
1 mrkev
petrželka
ocet
Postup:
- v papiňáku povaříme 30min. na vyšším stupni uzená žebra, poté na nízký stupeň cca 20 min. dojít a necháme zchladnout
- čočku si namočíme do studené vody min. na 1/2 hod.
- maso obereme a dáme stranou, sebereme přebytečný tuk a na něm orestujeme nastrouhaný celer, petržel a mrkev
- přidáme k vývaru z žeber, ochutíme pepřem, přidáme na malé kostky nakrájené brambory, čočku i s vodou a opět v papiňáku cca 20 min. vaříme
- vložíme maso, ochutíme trochou octa, popř. soli a servírujeme …
Na talíři posypeme čerstvou, nakrájenou petrželkou.