Kuře v pikantní marinádě se šťouchanými bramborami
Suroviny:
1 celé kuře
mořská sůl
3 stroužky česneku
2 PL zázvorového medu
2 PL lesního medu
3 PL olivového oleje
6 PL sladkého kečupu
1 balíček Gyros koření
3 dcl tmavého silného piva
brambory
zakysaná smetana
sůl
pepř
smažená cibulka (Ikea)
šnitlík x petrželka
Postup:
- kuře naporcujeme a z venku i zevnitř osolíme
- smícháme všechny suroviny na marinádu, vložíme ke kuřeti a necháme přes noc marinovat – občas otočíme
- druhý den kuře v marinádě za občasného polévání upečeme – marináda se zredukuje na šťávu, kterou polijeme brambory (můžeme v případě nutnosti dochutit a zahustit granulovanou jíškou)
- uvaříme brambory, rozšťoucháme, zjemníme kysanou smetanou, vmícháme cibulku dle chuti, pro barvu vmícháme bylinky, osolíme, opepříme
Filed Under: Nezařazené
Tags: brambory, černé pivo, česnek, kečup, koření Gyros, kuře, lesní med, olivový olej, pepř, smažená cibulka, sůl, zakysaná smetana, zázvorový med