Jahodové muffiny z podmáslí
Suroviny:
125 g másla
110 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
150 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
120 ml podmáslí
1 KL prášku do pečiva
1 KL kakaa
100 g jahodové marmelády
jahody na ozdobení
Krém:
125 g žervé (Philadelphia, Lučina, Gervais…)
125 g Mascarpone
½ lžičky vanilkového extraktu
50 g cukru moučka
180 g smetany
1 ztužovač šlehačky
Postup:
- povolené máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do krému, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a solí, nakonec vmícháme podmáslí
- polovinou těsta naplníme formičky, do každé přidáme 1 KL marmelády a doplníme těstem
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
- vyšleháme vychlazenou šlehačku se ztužovačem
- v jiné nádobě vyšleháme žervé s Mascarpone do hladka, přidáme prosátý cukr a vanilkový extrakt a znovu šleháme
- poté lehce vmícháme ušlehanou šlehačku
- krém dáme do lednice na hodinu zatuhnout
krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
Podáváme ozdobené čerstvými jahodami…
Filed Under: Nezařazené