Marcipánové muffiny s marcipánovým krémem

Suroviny:

40 g marcipánu
100 ml mléka
100 g másla
125 g hladké mouky
100 g cukru moučka
2 vejce
20 g mletých mandlí
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody

Krém:

250 ml smetany ke šlehání 
1 ztužovač šlehačky
50 g marcipánu
50 g mascarpone

Postup:

  • marcipán s mlékem rozšleháme
  • povolené máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, mandlemi, nakonec vmícháme marcipánové mléko
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
  • těsně před podáváním vyšleháme vychlazenou šlehačku se ztužovačem
  • marcipán utřeme do hladka s mascarpone, poté vmícháme šlehačku
  • krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny

Podáváme ozdobené mandlovými plátky…