Muffiny a la Prosecco

Suroviny:

150 g cukru moučka
125 g másla
200 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce + 1 žloutek
40 ml mléka
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
120 ml vína Prosecco
1 PL kdoulového želé x špendlíkového džemu

Krém:

2 limetky
250 g žervé
150 g Mascarpone
200 g cukru moučka

Postup:

  • máslo utřeme s cukrem a solí do pěny, postupně přidáváme vejce, mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva, po částech mléko, až vznikne hladké těsto
  • nakonec do těsta vmícháme Prosecco
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., na horké rozetřeme želé nebo džem, poté necháme vychladnout
  • limetky omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru; vymačkáme šťávu
  • 2 PL šťávy, kůru a ostatní suroviny vymícháme v hladký krém
  • naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici chvíli vychladit a stříkáme na muffiny

Podáváme ozdobené zlatým cukrovým sypáním …