Muffiny a la Tiramisu
Suroviny:
100 g cukru moučka
3 vejce
1 PL vanilkového x čokoládového pudinku
50 g hladké mouky
50 g bramborového škrobu
1/2 KL prášku do pečiva
kakao na posypání
Krém:
1 PL silného espressa
250 g Mascarpone
1 ztužovač šlehačky
100 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučka
Postup:
- z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něho zašleháváme prosátý moučkový cukr, až vznikne lesklá, hladká hmota, do níž po jednom zapracujeme žloutky
- postupně přidáváme mouku smíchanou se škrobem, pudinkem a práškem do pečiva
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., (tip: po vyndání z trouby ještě košíčky propícháme špejlí a do otvorů lžičkou nalijeme espresso), poté necháme vychladnout
- smetanu se ztužovačem ušleháme do pevné šlehačky
- Mascarpone vyšleháme s cukrem a espressem, opatrně do něho poté vmícháme šlehačku
- naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici chvíli vychladit a stříkáme na muffiny
Podáváme sypané kakaem …
Filed Under: Nezařazené