Marcipánové muffiny s marcipánovým krémem
Suroviny:
40 g marcipánu
100 ml mléka
100 g másla
125 g hladké mouky
100 g cukru moučka
2 vejce
20 g mletých mandlí
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
50 g marcipánu
50 g mascarpone
Postup:
- marcipán s mlékem rozšleháme
- povolené máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, mandlemi, nakonec vmícháme marcipánové mléko
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
- těsně před podáváním vyšleháme vychlazenou šlehačku se ztužovačem
- marcipán utřeme do hladka s mascarpone, poté vmícháme šlehačku
- krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
Podáváme ozdobené mandlovými plátky…
Filed Under: Nezařazené
Tags: cukr moučka, hladká mouka, jedlá soda, mandle, marcipán, mascarpone, máslo, mléko, muffiny, prášek do pečiva, smetana, vejce, ztužovač šlehačky