Broskvový džem s medem a rumem

Suroviny:

1 kg odpeckovaných broskví
1 KL vanilkového aroma
2 PL lesního medu
30 dkg třtinového cukru
1/2 KL mletého hřebíčku
1 balíček Gelfix 3:1 Dr.Oetker
1/2 KL mleté skořice
2 PL rumu 54%
1/2 KL pomůcky ke konzervování Dr.Oetker

Postup:

  • broskve s trochou vody rozvaříme (rozšťoucháme či rozmixujeme – jak máme rádi)
  • přidáme med, hřebíček, skořici, vanilkové aroma a necháme 3 minuty probublat
  • dle návodu přimícháme Gelfix, po minutě cukr a po 5 minutách vypneme zdroj tepla
  • vmícháme pomůcku ke konzervování ovoce a zeleniny  a rum
  • ještě horké slijeme do sklenic vypláchnutých rumem, otočíme na 5 min. dnem vzhůru