Houby v sladkokyselém nálevu
Suroviny:
1,5 kg hub (malé, tvrdé, nečervivé hřiby, žampiony, ..)
1 větvička rozmarýnu
1 paprika
0,5 l vinného octa 5%
cibule
2 PL cukru
2 chilli papričky
1 svazek kopru
sůl
8 kuliček pepře
0,25 l vody
2 bobkové listy
Postup:
- houby očistíme a větší přepůlíme
- papriku odjádříme a nakrájíme na kousky
- obojí povaříme 5 minut v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat
- připravíme si nálev z vody, soli, chilli, bobkového listu, pepře a cukru … povaříme jej
- houby, cibuli, kousky papriky a kopr střídavě vrstvíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem
- sklenice uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 80°C