Hruškovo – kávový koláč
Suroviny:
korpus:
20 dkg Hery
12 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
28 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vejce
náplň:
70 dkg hrušek
5 dkg mletých piškotů
5 dkg mletých mandlí
75 ml silné kávy
75 ml smetany 33%
1 vejce + 2 žloutky
2 vanilkové cukry
1 PL škrobové moučky
1/2 KL skořice
plátky mandlí na ozdobu
Postup:
- změklou Heru vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem do pěny
- vmícháme zlehka prosátou mouku s kypřícím práškem
- vlijeme do koláčové formy a vytvoříme řádný, alespoň 3 cm vysoký okraj
- pečeme ve vyhřáté troubě, horkovzduch, 180°C, cca 20 minut
Vyjmeme, těsto posypeme mletými piškoty a oříšky, nato naskládáme hrušky rozkrájené na tenké plátky a zalijeme směsí:
- ve zchladlé kávě rozmícháme smetanu, žloutky, vejce, cukr, skořici a škrobovou moučku
Povrch koláče hojně posypeme plátky mandlí a dopečeme při 160°C cca 35 minut.
Filed Under: Nezařazené